Zakelijk in het Engels, verbeter je communicatievaardigheden.

Categorieën Blog

Laten we beginnen met het vertalen van zakelijk naar het Engels. Volgens de veelgebruikte Google translate dienst betekent Zakelijk in het Engels: for Business. Natuurlijk zijn we hier niet om jou een paar zakelijke Engelse woorden te leren maar om je algehele communicatieve vaardigheid in het Zakelijk Engels te verbeteren.

Want waarom zou je zakelijk Engels willen leren?

Laten we beginnen bij het begin, want waarom is Engels zo belangrijk om goed te kunnen spreken, wat is het verschil tussen Engels en zakelijk Engels ook wel Business English genoemd? Voor nog meer informatie over zakelijk Engels leren en welke cursussen er zijn kijk je op deze webpagina: https://engelsleren.net/zakelijk-engels

Zoals je wellicht al vermoed is zakelijk Engels de taal die gesproken wordt in de zakenwereld. Oftewel in het bedrijfsleven, omdat het simpelweg vertalen van bestaande woorden uit een andere taal naar het Engels niet volstaat, zijn er generieke Engels termen bedacht voor het bedrijfsleven die iedereen over de hele wereld begrijpt. Ook heeft elke markt weer z’n eigen veelgebruikte termen waarmee op internationaal makkelijke gecommuniceerd kan worden.

Een internationale taal voor het bedrijfsleven.

Wanneer je bepaalde woorden gaat vertalen vanuit een willekeurige taal naar het Engels, of dit nu Frans, Duits, Nederlands, Spaans of Italiaans is. Je krijgt dan elke keer andere Engels woorden omdat in elk land een woord of een uitdrukking een andere betekenis kan hebben.

Om efficiënt en duidelijk te kunnen communiceren zijn er zakelijke woorden en uitdrukkingen ontstaan die generiek zijn en of niche gericht zoals op de aandelenbeurzen wereldwijd altijd exact dezelfde termen worden gebruikt.

Enkele voorbeelden van zakelijk Engelse uitdrukkingen zijn:

  • From the ground up: Iets dat je vanaf het begin opbouwt.
  • Back to square one: Helemaal opnieuw beginnen.
  • Hot off the press: helemaal nieuw, in feite dus ‘vers van de pers’
  • Off the top of your head: Iets zeggen zonder het echt 100% zeker te weten.
  • Pull the plug: Iets stoppen, zoals de stekker uit een bedrijf trekken.

Enkele voorbeelden van zakelijk Engelse woorden zijn:

  • Invoice: rekening of factuur.
  • Estimate: Een grove berekening, iets ongeveer uitrekenen wat de verwachting zal zijn.
  • Headquarters: Hoofdkwartier of hoofdkantoor van een bedrijf.
  • Expand: Uitbreiding. De groei van het bedrijf of een product.
  • Consensus: Overeenstemming. Een plan dat uitgevoerd moet worden en door alle betrokkenen wordt goedgekeurd.

En zo zijn er duizenden woorden en zakelijke uitdrukkingen waarvan er er heel veel al in het dagelijks leven gebruiken zonder dat we weten dat dit eigenlijk zakelijke woorden zijn.

De voordelen van Engels op zakelijk niveau.

Met het leren van Engels op zakelijk niveau kun grote stappen maken in je carrière. Veel bedrijven doen internationaal zaken en is dit ook makkelijker geworden de laatste jaren. Via het internet kunnen contacten worden gelegd en relaties snel worden opgebouwd om zo tot samenwerkingen en afspraken te komen.

De vraag naar goed Engels sprekend personeel groeit daarmee enorm. In sommige vakgebieden is het zelfs een vereiste om Goed Engels te kunnen spreken. Denk bijvoorbeeld aan de president van een land of een andere politicus. Er wordt tenslotte veel gemaild waarin je snel communiceert. Maar ook telefoongesprekken of conference vergaderingen zijn vandaag de dag heel normaal. Dat je hierbij goed Engels moet kunnen spreken is dan ook logisch.

Denk ook aan het geven van lezingen en presentaties tijdens vergaderingen. Niet alleen in woord is het dan belangrijk om zakelijke termen te gebruiken. Maar ook in bijvoorbeeld je Powerpoint presentatie is het dan essentieel om woorden te gebruiken die iedereen begrijpt en waarmee je snel tot de kern komt. Kijk hier hoe je een professionele Powerpoint presentatie maakt.

Cursussen genoeg. Leer zelf online en verrijk je CV ermee.

Zakelijk Engels leren is niet moeilijk. Er zijn veel opleidingsinstituten die op verschillende niveaus business Engels taalcursussen aanbieden. Door een cursus te volgen en een certificaat van Cambridge te halen kun je je direct je CV verrijken en maak je meer kans bij je volgende sollicitatie. Het spreken van meerdere talen is dan ook een tip om je CV mee aan te vullen. Andere voordelen zijn natuurlijk, dat je beter kunt communiceren met collega’s in het buitenland. Je vergroot je woordenschat waardoor je makkelijker communiceert, maar ook meer begrijpt. Je kunt vaker Engelse boeken lezen waarin moeilijke woorden worden gebruikt.