Linkbuilding is een belangrijk onderdeel dat in elke internet marketing strategie zou moeten meegenomen worden. Toch is het een gevoelig element waarvan we allemaal weten dat Google niet zit te wachten op mensen die massaal links ruilen op allerlei privé blog netwerken die enkel voor links en artikelen ruilen worden opgezet en gebruikt.
Organische linkbuilding, de weg naar lange termijn succes!
De oplossing hiervoor is organische linkbuilding. Wat dit is en waarom dit beter is dan de makkelijke vorm van linkbuilding gaan we je in dit blog uitleggen. Je kunt voor meer informatie over natuurlijke linkbuilding ook deze pagina bezoeken: https://www.growthmedia.nl/linkbuilding hier wordt dit en linkbuilding haar fijn uitgelegd en wederom benadrukt dat de focus moet liggen op kwaliteit ipv kwantiteit.
Houd ten alle tijden twee dingen in gedachten en focus je hierop, namelijk dat content king is en dat je een waardevolle ervaring aan je websitebezoekers moet bieden. Met de focus hierop zul je beter gaan begrijpen waarom organische linkbuilding voor een gezonde website met goede rankings gaat zorgen, waarmee je weer meer organisch verkeer naar je website krijgt.
Slechte linkbuilding en goede linkbuilding, wat is het verschil?
Linkbuilding kun je op veel verschillende manieren doen, op heel veel slechte manieren die door de meeste internet marketing bureaus worden gebruikt. En op enkele goede manier waarin kwaliteit, zorg en aandacht centraal staat, en wat door de arbeidsintensiviteit door maar weinig SEO specialisten wordt gebruikt. Wat juist jammer is want kwaliteit zorgt voor langdurig blijvende resultaten en continue groei. In plaats van snelle linkbuilding voor een snelle groei maar met goede resultaten die van korte duur zijn.
Doorgaans ruilen specialisten linkjes met elkaar op netwerken die ze hiervoor hebben omgezet. Soms worden er ook echte websites gebruikt die wel echte bezoekers hebben en waar redelijk goede content op te vinden is maar doorgaans worden de kwalitatieve websites weer gebruikt voor betaalde linkbuilding door het verkopen van blog ruimte in de vorm van advertorials, editorials, blogs en of advertentieruimte (in feite allemaal een soort van verkapte linkbuilding)
Betaalde linkbuilding, PBN en een Google Penalty.
Je zult wellicht wel eens hebben gelezen dat betaalde linkbuilding uit den boze is en dat als Google erachter komt dat je dit inzet als marketingmiddel je zelfs een Google penalty kunt krijgen. Google wil een ding, dat is voor elke zoekopdracht de beste resultaten laten zien.
Dat lukt niet als iedereen slechte websites probeert te laten ranken door gigantisch veel links te plaatsen en een backlink profiel op te bouwen dat voornamelijk bestaat uit geruilde links vanaf PBN netwerken.
Creëer kwalitatieve content van hoog niveau en biedt meerwaarde.
Richt je daarom op organisch linkbuilden. Wat eigenlijk betekent: Creëer content van hoog niveau, met een hoge toegevoegde waarde waar mensen en andere websites uit zichzelf naar toe gaan linken omdat je autoritair bent in een specifiek onderwerp waarin je kwalitatieve content weet te maken. Wanneer je dit spelletje als een koning beheerst dan ontstaan backlinks vanzelf en rank je beter in de zoekmachines. En dan hebben we het niet over goedkope backlinks vanaf een PBN of crappy website zonder bezoekers. Maar dan krijg je sterke backlinks van andere websites die er ook toe doen, en net als jij hetzelfde belang dienen van kwaliteit geven aan de website bezoekers.
Denk aan je website bezoekers.
De focus moet dus ten alle tijden liggen op het maken van content voor je website bezoekers en goede SEO. Om vervolgens je content een boost te geven, kun je dit delen op sociale kanalen zodat het sneller wordt opgepikt door anderen. Je begrijpt dat dit moeilijker is dan het ruilen van links, wanneer je deze skill onder controle hebt wordt het echter steeds makkelijker. Op het moment dat je een bepaalde autoritaire status hebt opgebouwd in een niche zullen mensen je website vaker checken op content dat gedeeld kan worden. Zo kun jij je richten op het maken van sterke content.