Binnen no time online met jouw eigen website!

Categorieën Blog

Het is zo ver, je staat ingeschreven bij De Kamer van Koophandel en je bent nu officieel ondernemer. Dit vraagt om een mooie website waar al jouw (potentiële) klanten jou op kunnen vinden. Of heb jij juist een bedrijf dat aan het groeien is, waardoor je meer snelheid en opslag wilt hebben op de servers? Wat jouw reden ook is, je vindt hier de beste webhosting voor jou.

Wat is webhosting?

Webhosting is in principe een stukje ruimte op een server, waar jouw website gebruik van maakt om data bij op te slaan. Deze server staat 24/7 aan en in verbinding met het internet en een datacenter, waardoor jouw website ook altijd online is. Wanneer je een website aanmaakt, heb je altijd webhosting nodig. Welke hosting het beste bij jou past, hangt van het doel van jouw website af.

Welke webhosting past het beste bij mijn website?

Wanneer je op zoek bent naar hosting voor jouw website, zijn er een aantal dingen die je in kaart moet brengen:

  1. De grootte van de website
  2. Het verkeer op de website
  3. Alleen informatief of kun je ook producten kopen?
  4. Wordt er vanuit één vaste plek gewerkt of flexibel?
  5. De omvang van de back-up

1.  De grootte van de website

Wanneer je een startende website hebt of een website met weinig pagina’s, dan kun je eenvoudig instappen bij iedere basisversie van webhosting. Je kunt gerust gebruik maken van de gekregen ruimte op de server, zonder bang te zijn dat deze overbelast raakt.

2.  Het verkeer op de website

Naast de grootte van de website, is het verkeer op de website ook een belangrijke factor. Het verkeer geeft aan hoeveel bezoekers jouw website aankan. Wanneer je bedrijf beter gaat lopen, neemt het verkeer toe. Wanneer deze te druk wordt, kan de server het niet aan en zal niemand meer je website kunnen bezoeken. Dit geldt ook voor kleine websites.

3.  Een informatie website of een koopgerichte website

Verkoop je een product op je website? Of ben je juist een blog gestart en is jouw website dus informatief? Dit is zeer relevant voor het uitkiezen van de beste webhosting voor jouw website. Wanneer je namelijk een product verkoopt, dan heb je geen website nodig, maar een webshop. Voor een webshop heb je extra betrouwbare webhosting nodig, die meegroeit met jouw bedrijf. Dit zit minder nauw, wanneer je alleen informatie aanbiedt op jouw website.

4.  Vaste werkplek of flexwerken

Jouw werklocatie is ook van belang. Werk je in een branche waar je veel moet reizen tussen locaties of werk je vanuit één vaste plek? Wanneer er op verschillende plekken gewerkt moet worden, is een online cloud server de juiste.

5.  De omvang van de back-up

Wanneer er veel data verwerkt- en opgeslagen moet worden dat niet verloren mag gaan, betekent het dat er ook een kopie van die data gemaakt moet worden. Dit noem je een back-up. Er zit dus een verschil in de gewone opslag van data en de back-up van data. De keuzes variëren hierin per webhosting.

Zoals je hierboven gelezen hebt is webhosting een stukje ruimte op een server, dat ervoor zorgt dat jouw website kan draaien. Wanneer je opzoek bent naar webhosting, moet je rekening houden de kwaliteiten en eigenschappen van jouw website.