Gevelreclame maakt bedrijven zichtbaar

Categorieën Blog

Vindbaarheid, herkenbaarheid en zichtbaarheid zijn voor een ondernemer essentieel om op te vallen. Dat geldt voor je website of webshop, maar net zo goed voor je bedrijfspand. Bij dit laatste speelt gevelreclame een belangrijke rol. Met een duidelijke naamsvermelding op je buitenmuur trek je de aandacht en wordt je eenvoudiger gevonden door relaties en klanten. Er zijn verschillende vormen van gevelreclame om uit te kiezen.

Doosletters: duidelijke belettering, verlicht of onverlicht

Doosletters worden ook wel 3D-letters genoemd en zijn doorgaans gemaakt van aluminium. Hiermee staat je naam of slogan in grote, brede en diepe letters op de muur of het dak. Een voordeel van dit type gevelbelettering is dat je het desgewenst kunt verlichten, zodat je bedrijf altijd goed zichtbaar is.

Daarbij worden lampjes gebruikt die naar voren of achteren schijnen. Naar voren gerichte lampjes staan bekend als directe verlichting en de tweede variant als indirecte verlichting. Doosletters kunnen los of in een frame op je bedrijfspand worden aangebracht.

Dag- en nachtreclame met lichtbakken

Om 24 uur per dag zichtbaar te zijn met meer dan alleen je bedrijfsnaam, is een lichtbak een uitstekende vorm van gevelreclame. Lichtbakken hebben een vergelijkbare uitstraling als verlichte doosletters, maar bestaan uit één stuk. De bak heeft binnenin lampen en is gemaakt van in een aluminiumframe gemonteerde acrylaatplaten.

Je kunt een lichtbak in principe zo groot laten maken als je wilt. Het flexibele formaat biedt de mogelijkheid om er behalve je logo ook andere informatie op te laten zetten. Bovendien heb je bij lichtbakken keuze uit diverse vormen en ontwerpen.

Freesletters, ideaal voor sierlijke gevelbelettering

Als meer speels ogende gevelreclame beter bij je bedrijf past, zijn freesletters het overwegen waard. Zoals de naam al aangeeft worden de letters door middel van een freesproces in de gewenste vorm gebracht. Daardoor zijn er wat betreft het sierlijke en decoratieve karakter van de letters vrijwel geen beperkingen.

Afhankelijk van je wensen kun je freesletters van uiteenlopende materialen laten maken, waaronder kunststof, aluminium of rvs. Rvs freesletters zijn over het algemeen de meest stijlvolle. Om ook ‘s avonds en ‘s nachts op te vallen, kan je de letters indirect laten verlichten door middel van gevelspots of spots vanaf de grond.

Gemakkelijk verwisselbare spandoeken als gevelreclame

Zit je liever niet vast aan één en dezelfde boodschap of reclame-uiting op je bedrijfspand? Dan is een spandoek een goede oplossing. Spandoeken hebben als voordeel dat je ze naar believen kunt vervangen.

Dit komt bijvoorbeeld van pas als je de aandacht wilt vestigen op je bedrijfsnaam in combinatie met wisselende acties of seizoensgebonden producten of diensten. Spandoeken bestaan meestal uit textiel of kunststof en zet je vast in een stalen of aluminium gevelframe. Qua afmeting en opdruk kun je veel kanten op, zodat deze vorm van gevelreclame talloze mogelijkheden biedt.