Alles wat je moet weten over Google Shopping

Categorieën Blog

Digitalisering, het verkopen van producten en diensten, een webshop starten, een ecommerce marketing bureau, Google Shopping en SEO. Allerlei termen die je vandaag de dag tegenkomt. Het is handig om iets van deze begrippen af te weten, aangezien deze begrippen een grote rol spelen in ons leven. Vooral als je van plan bent om producten en/of diensten te verkopen via een eigen website zijn dit verschillende begrippen die je je eigen moet maken. In dit artikel lees je in het bijzonder meer over Google Shopping. Wat is het precies en wat kun je ermee? Het is in ieder geval een interessante term als het gaat om de Google zoekresultaten. En zoals je weet, is dat van cruciaal belang. Door hoog in de Google zoekresultaten te scoren, zal jouw website eerder gevonden worden. Hierbij kan Google Shopping helpen. 

 

Wat is Google Shopping 

Je hebt het nu al een aantal keer gelezen: Google Shopping. Kort gezegd is Google Shopping een onderdeel van de Google zoekresultaten. Misschien is het je al wel eens opgevallen dat je binnen Google kunt zoeken op Google Shopping-resultaten. Er zullen dan producten worden getoond in de vorm van een advertentie. Deze zijn te vinden rechts of boven de zoekresultaten. Deze link binnen Google leidt je naar slechts de Shopping-resultaten: https://www.google.nl/shopping?hl=nl_NL. 

 

Wellicht heb je al eens van Google Ads gehoord. Dit is een van de platforms die Google Shopping mogelijk maakt. Het andere platform die Google Shopping mogelijk maakt is Google Merchant Center. Hier staat een lijst met jouw assortiment, ofwel: de productfeed. Bij Google Ads kun je ten eerste Shopping-campagnes aan of juist uitzetten, maar er is meer. Je kunt via Google Ads namelijk ook je biedingen beheren, budgetten instellen, optimalisaties uitvoeren en live inzichten opdoen. 

 

Wat doet Google Shopping? 

Google bepaalt door middel van Google Shopping wanneer jouw advertenties met of zonder productvermeldingen worden weergegeven. Welke zoekopdrachten getoond zullen worden bij jouw Shopping-advertenties is afhankelijk van een aantal zaken. Hierbij kun je denken aan jouw biedingen, website en je productfeed. Het is daarom van groot belang om te zorgen dat jouw Shopping-advertenties kwalitatief goed in elkaar zitten. Je moet het immers succesvol opzetten.  

 

Nu komt Google Merchant Center nog even om de hoek kijken. Dit moet je namelijk gebruiken om jouw product feed te delen met Google. Alle beschikbare gegevens over de producten die jij wilt verkopen, vul je hier in. Of Google jouw producten heeft goedgekeurd of afgekeurd kun je hier ook terug vinden.