Je woning isoleren

Categorieën Blog

Huizen isoleren is iets waar we tegenwoordig steeds meer over horen. De energieprijzen stijgen enorm en het isoleren van je huis is daarom steeds belangrijker. Ook is het een stuk milieuvriendelijker wanneer je in een goed geïsoleerd huis woont. Om niet met een te hoge energierekening te komen zitten én aan de toekomst te denken voor de opvolgende generaties is het dus een goed idee om bezig te gaan met het isoleren en verduurzamen van je woning. Nu zijn er een aantal “grote” projecten die je aan je huis kunt laten doen. Denk aan zonnepanelen op je dak en een warmtepomp. Dit zijn misschien wel de meest effectieve manieren van besparen op je energierekening. Het zijn echter ook de meest dure mogelijkheden. Veel huishoudens moeten daar een behoorlijke tijd voor sparen. Gelukkig zijn er bij veel gemeentes wel speciale acties waarbij ze je tegemoet komen in de kosten. Ook kun je dit soort uitgaven in termijnen betalen of het materiaal huren. Bekijk de mogelijkheden in jouw regio eens, misschien valt het je wel mee!

Isoleren met weinig budget
Er zijn ook hele effectieve isolatie mogelijkheden die minder geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van ramen en deuren. Je kunt voor speciaal dubbel of driedubbel glas kiezen, en/of je kunt kiezen voor isolatiestrips langs de kieren. Tochtstrips zijn niet duur in aanschaf, voor een paar euro tot enkele tientallen euro’s heb je goede kwaliteit isoleerstrips. Je beplakt daarmee de randen van je ramen of deuren en dat houdt de tocht tegen. De warmte komt in de zomer moeilijker binnen en in de winter gaat je duur gestookte warmte niet zo gemakkelijk naar buiten. Ook met folie kun je je huis isoleren. Zo is er speciaal isolatiefolie voor op (enkele) beglazing, je creëert daarmee het effect van een soort dubbele beglazing en is er radiatorfolie die de warmte van je verwarming een soort van weerkaatst zodat het niet direct via de muur weer naar buiten verdwijnt. Bekijk de diverse mogelijkheden want er is veel mogelijk voor weinig geld!