Waarom u een SEO specialist MKB nodig heeft voor uw website

Categorieën Blog

Stelt u zich eens voor. U heeft zojuist de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet en daarmee is de website voor uw nieuwe bedrijf af. Met veel pijn, moeite en geld staat alles online. Het design van de website is vormgegeven door een professioneel ontwerpbureau, terwijl u zelf de teksten heeft verzorgd op uw website. Eigenlijk kan er niets meer fout gaan, toch?

Helaas is dit niet altijd het geval. Het hebben van een mooie website is namelijk niet voldoende. De enige manier waarop u kunt profiteren van een goede website is wanneer geïnteresseerden uw website bezoeken. Die bezoekers komen echter niet vanzelf. Het grootste gedeelte van de tijd vinden zij u via zoekmachines als Google of Bing. Hoe zorgt u er voor dat u hoog eindigt tussen de zoekresultaten van Google? Maak kennis met SEO.

Tip: SEO consultancy

Wat is SEO en waarom heb ik daar een SEO specialist voor nodig?

SEO staat voor Search Engine Optimization ofwel zoekmachine optimalisatie. Zoals Wikipedia het definieert, is SEO ‘het geheel aan activititeiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden en zoektermen’. Het begrip is al bekend sinds het einde van de vorige eeuw. Sindsdien is de rol van SEO alleen maar gegroeid, wat er toe heeft geleid dat er tegenwoordig aparte functies zijn binnen bedrijven voor mensen die specialisten zijn op SEO-gebied. Echte specialisten zijn experts op het gebied van zoekmachinemarketing. Het is namelijk niet iets wat u er ‘even’ bij kunt doen: SEO is een serieuze tak van de marketing geworden.

Uitgelicht: SEO prijzen

Een Zoekmachine Expert

Wat zijn de voordelen van SEO en waarom moet ik het ook toepassen?

Het belangrijkste voordeel dat SEO u biedt, is de mogelijkheid om uw website beter te positioneren in de zoekmachineresultaten. Daardoor zult u ongetwijfeld meer bezoekers krijgen en potentieël meer inkomsten. Daarnaast hoeft u geen dure kosten meer te maken door te adverteren. Als u eenmaal uw website en de teksten daarop goed heeft opgezet, zult u daar lange tijd profijt van hebben. Het spreekt voor zich dat uw teksten ook aantrekkelijker worden, als u een goede SEO specialist inhuurt die uw teksten nakijkt. Op die manier worden de teksten niet alleen vaktechnisch, maar ook promotioneel erg sterk.

Tip: SEOspecialistMKB

Zijn er ook nadelen?

Er kleven nadelen aan. Het positioneren van uw website kost namelijk tijd. Als u zelf weinig verstand van SEO heeft, of er in ieder geval weinig tijd in wilt steken, dan moet u een SEO specialist inhuren. Deze specialist moet echter betaald moet worden. En hoewel uw website er direct beter uit zal zien, is SEO een lange termijn project. Zoekmachines veranderen namelijk constant hun algoritmes, iets waar u rekening mee moet houden.