Hoe is Bitcoin eigenlijk ontstaan?

Categorie├źn Blog

Opeens was Bitcoin er en tegenwoordig is Bitcoin dan ook niet meer weg te slaan, maar hoe is Bitcoin eigenlijk ontstaan, waar komt het vandaan en gaat het ooit nog weg? Interessante vragen! Vragen die voor de een wat makkelijk te antwoorden zijn dan de ander. Ben je benieuwd daar de antwoorden op deze vragen? Lees dan vooral verder. We gaan het je uitleggen!

Wat is Bitcoin?

We beginnen natuurlijk bij het begin, want was is Bitcoin nu eigenlijk? Alhoewel Bitcoin bij merendeel bekend staat als investering waarmee je veel geld mee kunt verdienen, word er bijna vergeten dat Bitcoin eigenlijk als doel heeft om als betaalmiddel te figureren. Een digitaal betaalmiddel om precies te zijn. Om toch waarde aan dit betaalmiddel te hechten, word de Bitcoin omgerekend naar vrijwel elke andere valuta, zoals bijvoorbeeld de Euro of de Dollar. Door de torenhoge interesse in Bitcoin is de Bitcoin koers tegenwoordig onwijs hoog. Meer weten over wat Bitcoin nu precies is en hoe het werkt? Lees dan hier verder.

De geschiedenis van Bitcoin

Maar wat is de geschiedenis dan precies van Bitcoin? Wanneer is Bitcoin ontstaan? Bitcoin is ontstaan in 2008, echter weet echter niemand precies door wie het bedacht is. Dat is juist wat Bitcoin zo speciaal maakt ten opzichte van andere cryptocurrency. Het is het eerste digitale betaalmiddel en ook is de bedenken niet precies duidelijk. Niemand weet dan ook of het nu een persoon is of een hele groep mensen. Helaas is de verwachting dat we hier ook nooit achter zullen komen!

Investeren in Bitcoin?

Wil jij nu ook meeliften op het succes en investeren in Bitcoin? Dat kan! Waar je dat doet? Nou, dat doe je bij online exchanges zoals bijvoorbeeld Bitvavo of Binance. De keuze voor welke exchange je moet kiezen hangt af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld service, betrouwbaarheid, maar ook zeker prijs. Wist je namelijk dat je voor elke euro bij elke exchange een andere hoeveelheid Bitcoin ontvangt? Let hier goed op!