Hoe maak ik mijn eigen website?

Categorieën Blog

Bijna elke beginnende ondernemer zit met deze vraag: hoe maak ik nou mijn eigen website? Er zijn tegenwoordig heel veel manieren waarop je een website kan maken en het kan best lastig zijn om hier je weg in te vinden. In dit blog zal ik je een paar dingen vertellen die je hopelijk helpen met het maken van je eigen website.

Probeer het zelf

Een eigen website maken is natuurlijk best lastig, maar misschien heb jij wel ervaring in de IT en wil je het een kans geven. Op internet heb je veel programma’s, zoals WordPress, waar je een website mee kan maken dus probeer het eens uit. Mocht je hier nou niet helemaal uit komen heb je een WordPress specialist doe jou graag op weg helpt. Daarnaast heb je ook tutorials die je op weg helpen. Het blijft een lastige karwei maar misschien vind jij het wel een leuke uitdaging.

Laat iemand anders het voor je doen

Mocht je nou zelf geen ervaring hebben in de IT en laat je het liever door iemand anders doen, zijn er ook ontzettend veel mogelijkheden. Je kan een professionele website laten maken en dit hoeft vaak helemaal niet duur te zijn. Veel bedrijven helpen je graag op weg als ondernemer en maken en onderhouden de website voor jou. Het is wel belangrijk dat je goede afspraken maakt met het bedrijf om zo precies de website te krijgen die je wilt hebben.

Website

Onderhoud je website goed

Naast het maken van je eigen website, moet je website ook goed onderhouden worden. Hoe blijft de website online? En aanpassingen aan prijzen en artikelen of diensten, hoe ga ik die doorvoeren. Het is belangrijk dat je weet hoe je dit doet of het is belangrijk dat het bedrijf waar je de website hebt laten maken dit voor jou blijft doen. Maak dus goede afspraken met het bedrijf met betrekking tot het onderhouden.