4 investeringen die een ondernemer moet nemen

Categorieën Blog

Ondernemen is risico’s nemen! Veel bedreigingen zijn voor ondernemers niet uit te sluiten, zoals een economische crisis of de coronacrisis. Toch kan je heel veel risico’s beperken.

Van het afsluiten van een uitvaartverzekering tot het investeren in SEO; in dit artikel zijn vier investeringen die moet nemen om grote risico’s uit te sluiten.

1.)   Verzeker je tegen financiële zorgen

Ten eerste is het verstandig om te bedenken welke verzekeringen voor jou belangrijk zijn. Reken hiervoor uit wat de financiële gevolgen zijn van het niet afsluiten. Zo lopen de kosten van de begrafenis op richting de tienduizend euro. Wellicht is het in jouw situatie verstandig om een begrafenisverzekering af te sluiten, zodat je je naasten niet met onverwachte kosten opzadelt.

Ook kan het voordelig zijn om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Het voordeel is dat je in vergelijk met andere Europese landen relatief weinig premie betaalt. Vooral de kosten voor de eigen bijdrage en het eigen risico valt in vergelijking met andere landen mee. Bedenk nogmaals goed of een zorgverzekering in jouw situatie voordelig is.

2.)   Investeren in SEO

Even iets anders: Als je een website hebt is het verstandig om te investeren in zoekmachineoptimalisatie, oftewel SEO. Waar je vroeger gevonden werd door te adverteren in de Gouden Gids adverteren mensen nu op Google.

Goed vindbaar zijn in de zoekresultaten gaat niet vanzelf. Je website moet snel zijn, je moet voldoende backlinks hebben (linkjes vanuit andere websites naar die van jou) en je website moet gebruiksvriendelijk zijn ingericht. Heb je hier geen verstand van? Dan is het aan te raden om je online marketing uit te besteden aan een extern bureau. Zo kan jij je op je kerntaak focussen.

3.)   Geld voor later

Heb je extra winst overgehouden? Wellicht is het een idee om geld opzij te zetten voor je pensioen. Ook als je al een pensioen hebt afgesloten is het altijd goed om te bekijken of je opgebouwde vermogen goed aansluit bij je wensen.

Dit kan je doen door een lijfrenteverzekering af te sluiten. Je betaalt hierbij een premie, zodat je bij het bereiken van je AOW-leeftijd maandelijks een bedrag krijgt uitgekeerd van de verzekeraar. Bijkomend voordeel is dat je geen vermogensbelasting betaalt over het bedrag dat je hebt opgebouwd.

4.)   Investeren in personeel

Ondernemers staan vaak voor de keuze om wel of niet een vast contract aan te bieden. Het nadeel van een vast contract is dat je niet zomaar je werknemer kunt ontslaan. Als de werknemer bijvoorbeeld slecht werk heeft geleverd moet je degene van te voren al op hebben aangesproken. Je moet er dus honderd procent van overtuigd zijn om je werknemer vast in dienst te nemen.

Het aanbieden van een vast contract heeft ook zijn voordelen. Zo geef je aan hem vertrouwen. Dit zal de productiviteit ten goede komen! Zeker als je personeel goed werk levert is het aan te raden om een vast contract te geven.

Ondernemen blijft risico’s nemen

Ondanks deze 4 tips blijft ondernemen risico’s nemen. Wel geven de 4 tips je meer zekerheid, zodat de kans kleiner wordt dat je financiële zorgen hoeft te maken.