Webapplicaties

Categorieën Blog

Waar (kleine) website makers uit de grond schieten dankzij platformen als WordPress, Joomla en Betty Blocks, blijven webapplicaties een vak op zich. Wat is een webapplicatie en waar begin je met het bouwen van jouw eigen webapplicatie.

Op het web

Een webapplicatie zegt het al. Naast mobiele apps, is het ook mogelijk om online op je desktop een webapplicatie te draaien. Dankzij een inlog kunnen jij en je medewerkers, collega’s en verenigingsleden straks beveiligd gebruiken van een online omgeving. Je hoeft niets te installeren, maar hebt alleen internetverbinding nodig.

Waarom een webapplicatie

Er zijn een aantal voordelen aan een webapplicatie die niet bij iedereen bekend zijn. Het 1e voordeel is in de voorgaande alinea genoemd. Je hoeft niets te installeren. Je logt in en bent klaar om te gaan.

Verder maakt het niet uit op wat voor platform je werkt. Mensen met een MacBook, maar ook met een Windows of Linux kunnen zonder problemen gebruik maken van de webapplicatie.

Je kunt flexibel werken. Of je nu op kantoor of thuis zit. Je kunt altijd bij informatie die in de applicatie draait.

Project Management

Voor Project Management kan een webapplicatie veel inzicht geven in lopende zaken. Maak taken aan in de webapplicatie en assign deze aan de uitvoerder. Plan de week vooruit of kijk terug naar voorgaande weken wat er gedaan is. Richt de app ook zo in, zodat rapportage eenvoudiger dan ooit is.

Digitaal Bureau

Schakel voor het bouwen een webapplicatie een goed aangeschreven digitaal bureau aan. Het creëren van een webapplicatie is niet te vergelijken met het bouwen van een website. Durf te investeren en laat je daarin goed adviseren.

Gebruik

Iedereen maakt gebruikt van webapplicaties, soms zelf zonder dat je het door hebt. Denk aan online bankieren, het lezen van je e-mail en het gebruik van Social Media. Webapplicaties krijgen een steeds belangrijke rol in onze online wereld.