Wil jij SEO tekstschrijver worden?

Categorieën Blog

Als tekstschrijver ben je heden ten dage onmisbaar. Denk maar aan alle websites, artikelen en apps die je dagelijks gebruikt. Die staan vol met aantrekkelijke teksten die jij leest en vaak ook wilt lezen. Om tekstschrijver te worden, moet je houden van schrijven. Je taal moet goed zijn en je moet van teksten houden. Dit betekent dat je van jezelf al veel leest, of dit nou om online teksten, de krant of hele boeken gaat. Je kunt voor al die media ook schrijven.

Tegenwoordig gaat alles online

Het internet is momenteel het belangrijkst voor tekstschrijvers, aangezien iedereen alles tegenwoordig Googlet. Bedrijven hebben daarom goede tekstschrijvers nodig die teksten schrijven die hoog scoren in de zoekmachines – met name Google. Je wordt dan een SEO tekstschrijver en schrijft alleen voor het internet. Je schrijft als SEO tekstschrijver dan teksten die ervoor moeten zorgen dat websites van ondernemingen hoger in Google komen. Ga maar bij jezelf na: wat doe jij als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een mooie all-inclusive vakantie? Dan pak je je telefoon, en dan gebruik je Google! Waarop is Google gebaseerd? Tekst! Google kan niks zonder tekst. Jij als tekstschrijver bent dus onmisbaar voor Google en alle bedrijven die via Google gevonden willen worden.

Als je SEO tekstschrijver wil worden, helpt het als je een specialisatie hebt. Misschien hou jij van fitness en train je al 10 jaar. Je schrijft dan veel makkelijker weg als het om jouw hobby fitness gaat. Je hoeft dan minder research te doen en je weet vaak meteen waar je over moet schrijven. Meestal is een tekstschrijver expert in meerdere onderwerpen, waardoor deze meerdere klanten kan bedienen. Als jij alleen maar goed kan schrijven over één onderwerp, kun je alsnog tekstschrijver worden. Je begint dan met schrijven, en leert ondertussen meer bij over branches, niches en bedrijfstakken die je ook interessant vindt. Op den duur kun je hier dan ook teksten over schrijven.

Maar hoe kun je eigenlijk überhaupt SEO tekstschrijver worden?

Dat is makkelijker dan je denkt. Je kunt tegenwoordig binnen enkele klikken een profiel online aanmaken op één van de grote freelanceplatformen. Dat kan ook op Marktplaats, via LinkedIn en je eigen social media pagina’s. Je moet dan natuurlijk ook nadenken over je doelgroep en je prijs. Meestal rekenen tekstschrijvers een bepaald bedrag per woord (in centen) of per uur. Vervolgens moet je natuurlijk reclame maken voor jezelf. Waarom zouden mensen juist teksten door jou moeten laten schrijven? Dat zijn dingen waar je goed over na moet denken. En dan helpt het als je een website hebt, met teksten die goed scoren in Google – en zo is de cirkel rond. Kortom – je kunt tegenwoordig niet meer om SEO tekstschrijvers heen. Twijfel dus niet, je hebt niks te verliezen als je SEO tekstschrijver wil worden!