Vind zo een kantoorruimte die bij jou past

Categorie├źn Blog

Heb jij een eigen bedrijf en groeit deze hard? Of runde jij je eigen onderneming altijd vanuit huis maar is het nu toch tijd om te verplaatsen? Dan is het tijd om een kantoorruimte te zoeken. Naar voorkeur kan dit zijn op een rustige plek, maar ook in een grote stad bijvoorbeeld. Stel je wilt een kantoor huren Amsterdam? Hoe pak je dat het beste aan? In dit artikel worden allerlei tips gegeven die jou kunnen helpen in jouw zoektocht naar een geschikte kantoorruimte. Lees snel verder!

Budget

Tip nummer 1 is om je budget te bepalen. Dit klinkt heel voor de hand liggend, maar is een hele belangrijke stap ik het proces. Met een relatief groter budget heb je namelijk meer mogelijkheden, dus dat zijn wel zaken om van te voren over na te denken. Ben je van plan met een team daar te gaan zitten? Dan heb je waarschijnlijk iets meer ruimte nodig. Echter kun je met een kleiner budget ook nadenken over creatieve oplossingen om de kantoorruimte toch zo effici├źnt mogelijk te gebruiken en misschien zelfs optisch groter te laten ogen. Daarnaast kun je nadenken om samen met een ander bedrijf in zee te gaan en ook samen een kantoorruimte te huren of kopen, want in dat geval kun je de kosten delen!

Voorzieningen

Dan is het tijd om na te denken over de voorzieningen die volgens jou aanwezig moeten zijn. Natuurlijk zijn gas, licht, water en internet niet meer weg te denken en zijn die sowieso nodig. Maar daarnaast zijn er nog andere voorzieningen waar jij voor zou kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een receptie. Mocht je mensen verwachten die op bezoek komen op het kantoor, wil je dan dat deze digitaal of door een persoon worden ontvangen? Daarnaast moet je denken over extra ruimtes in het kantoor. Een goede pauzeplek is zeker belangrijk en kan niet ontbreken in jouw kantoor. Maar ook een goede ruimte om vergaderingen in te voeren of lezingen in te houden kan soms wel handig zijn. Ook niet onbelangrijk zijn parkeergelegenheden. In een grote stad als Amsterdam kan je vaak wel met het OV terecht, maar toch kan het handig zijn om parkeerplaatsen bij jouw kantoorruimte bij te nemen.