Vast telefoonnummer op mobiel: de voordelen

Categorie├źn Blog

De mogelijkheden op het gebied van elektronische communicatie zijn tegenwoordig ongeveer eindeloos. De grootste uitdaging is om te weten hoe je de technologische ontwikkelingen het beste kunt benutten voor jouw bedrijf. Gelukkig is er online veel informatie te vinden om je kennis up to date te houden en bij te spijkeren. Zo kun je ervoor zorgen dat je geen kansen en ontwikkelingen mist.

Telefonische bereikbaarheid

Van een bedrijf wordt tegenwoordig verwacht dat ze gemakkelijk telefonisch bereikbaar zijn. Voor veel bedrijfstakken geldt dat tijdens kantooruren, maar er zijn ook bedrijven die 24 uur per dag bereikbaar moeten zijn. Desondanks vinden veel klanten het nog steeds onplezierig als ze moeten bellen met een niet lokaal telefoonnummer. Het gebruik van een mobiel nummer voor je bedrijf kan dus naast de voordelen van bereikbaar zijn, toch ook nadelig zijn. De vraag is dus hoe je jouw klanten hierin tegemoet kunt komen.

Leestip: Ideaal voor de ZZP’er en startende ondernemers: vast nummer op je mobiel !

Doorschakelen

De meeste telecomproviders bieden tegenwoordig de mogelijk om ieder telefoonnummer door te schakelen naar een mobiel. Dat betekent dat je gewoon een vast lokaal nummer kunt gebruiken voor je klanten. Toch ben je niet aan kantoor gebonden doordat deze gesprekken automatisch door te verbinden met je mobiel. Op die manier ben je altijd bereikbaar, zonder dat de klant naar een mobiel nummer hoeft te bellen.

Een ander voordeel van het kunnen doorschakelen van de inkomende gesprekken op je vaste telefoonnummer is dat je in kunt stellen naar welk toestel je doorschakelt. Zo kun je gemakkelijk wisselen van telefoonnummer zodat degene die dienst heeft de zakelijke telefoontjes binnenkrijgt. Dat is zeker voor iets grotere bedrijven heel handig, omdat er steeds een andere collega dienst heeft. Het enige wat je dan hoeft te doen is het nummer aan te passen waar de gesprekken naartoe moeten worden doorgeschakeld.

Het doorschakelen van een gesprek naar een mobiel telefoonnummer heeft nog een ander voordeel. Als je met meerdere mensen op kantoor zit kan het heel plezierig zijn om naar een andere ruimte te lopen om in alle rust het gesprek af te handelen. Dat geldt ook voor situaties waarin de klant vragen heeft over de voorraad of een specifiek artikel. Met het gesprek op je mobiele telefoon kun je moeiteloos naar de computer of het gezochte artikelen toelopen om de vragen te beantwoorden.

Aanbevolen provider: Belfabriek – vast nummer op mobiel

Conclusie

Veel mensen vinden het prettig om een lokaal nummer te kunnen gebruiken om contact op te nemen met een bedrijf. Om je klanten hierbij tegemoet te komen kun je een lokaal nummer op je website zetten. De gesprekken die hierop binnenkomen kun je vervolgens automatisch doorschakelen naar je mobiel. Je bent dus altijd bereikbaar voor je klanten, ongeacht of je op de zaak bent of niet.