Is een EAN code aanvragen gratis?

Categorieën Blog

Een EAN code aanvragen is niet gratis. Maar daarbij moet wel gezegd worden dat je niet zozeer een aanvraag moet doen, maar een EAN code kan kopen. Er hoeft niets worden aangevraagd in het opzicht dat je eerst een bepaalde selectie moet doorstaan met je winkel of product.  Deze nummers waarborgen namelijk geen kwaliteit. Het enige wat ze doen is letterlijk en figuurlijk labelen. Het zijn niet veel meer dan numerieke labels. Ze zijn hetzelfde als streepjescodes, alleen kunnen ze digitaal op een andere manier worden weergegeven om het gebruiksgemak voor de klant te vergroten. EAN nummers labelen en registeren enkel en alleen over welke producten met unieke specificaties het gaat.

Waar kan je een EAN code aanvragen?

Er zijn verschillende websites waarbij je een EAN code aanvragen kunt. Als je een winkel of webshop hebt, ben je verplicht deze codes voor al je producten te gebruiken. Omdat je waarschijnlijk wel meer dan een handvol verschillende producten verkoopt, is het verstandig om even te tijd te nemen om te kijken en te vergelijken.  Als je honderden, zo niet duizenden producten te labelen hebt, schiet het wel op als vijf cent meer of minder betaalt voor de stukprijs, ook als je bulk inkoopt. Houd daarbij goed in de gaten hoeveel verschillende producten je aanbiedt. Een broek van hetzelfde model, maar met een andere maat heeft alweer een apart EAN code nodig.

https://images.unsplash.com/photo-1545941962-1b6654eb8072?ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&ixlib=rb-1.2.1&auto=format&fit=crop&w=1600&q=80

Kost een EAN code aanvragen veel tijd?

Een EAN code aanvragen is meestal zo gepiept. Je kan je bestelling meestal binnen enkele minuten tegemoet zien. De EAN code is een reeks van dertien cijfers die willekeurig kunnen worden toegewezen. Het is dus niet zo dat er een bepaalde codereeks bestaat voor kleding en een weer een aparte reeks voor speelgoed. De software van de bedrijven die de EAN codes verkopen kunnen snel controleren welke codes nog niet in gebruik zijn en ze vervolgens vrijwel onmiddellijk aan jouw bestelling toewijzen.