Zo maak je een webdesign dat je klanten aanspreekt

Categorieën Blog

Het kiezen van een webdesign dat aansluit bij de wensen en verwachtingen van jouw klant , kan soms lastig zijn. Zeker aangezien het aan moet sluiten bij de stijl van  jouw onderneming en omdat het er mooi uit moet zien. Op welke manier je bepaalt wat een webdesign is dat je klanten aanspreekt, lees je in dit artikel.

Kies de kleuren van je huisstijl

Wanneer je nog geen kleuren hebt gekozen, moet je dit eerst doen om te bepalen hoe je webdesign eruit ziet. Kies kleuren die aansluiten op de kernwaarden van je bedrijf. Is een van de kernwaarden van je bedrijf betrouwbaarheid? Dan past blauw hier bijvoorbeeld mooi bij omdat dit wordt geassocieerd met rust en zekerheid. Bij een bedrijf dat zich bezighoudt met milieubewustzijn past groen mooi en zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Wanneer je twijfelt kun je kijken wat de concurrentie doet of de hulp inschakelen van een ervaren webdesigner. Je kunt uiteraard ook meerdere kleuren kiezen en hier een mooie balans in zoeken.

Template of een website bouwen

Wanneer je weet welke kleuren er bij jouw huisstijl passen, kun je kiezen of je een template website wil of dat je zelf een nieuwe website wil (laten) bouwen. Wanneer je een template website kiest ervaar je daar de volgende voordelen van:

  • Relatief goedkoop
  • Snel klaar
  • Gemakkelijk mee te werken

Aan de andere kant kun je ook een nieuwe website helemaal laten bouwen waardoor je weer andere voordelen krijgt:

  • Uniek design
  • Veel mogelijkheden

Zo kun je zelf kiezen wat aansluit bij jouw organisatie. Wil je meteen aan de slag met een relatief goedkope website? Of heb je tijd en geld om te investeren in een website die uniek is en waarbij het mogelijk is om alles precies naar je zin te maken.

Website laten maken prijs

De website laten maken prijs verschilt nogal bij de keuze tussen een template website of een website laten bouwen. Het verschil is wel dat je bij het laten maken van een website veel begeleiding krijgt van de webdesigner en dat er onderhoud aan je website wordt gepleegd wanneer dit nodig is. Zo blijft je website er altijd gelikt uitzien en kun je inspelen op wat je doelgroep van je wil zien. Een webapplicatie laten maken zou ook een alternatief kunnen zijn.

Snelheid van je website

Voor je webdesign is het belangrijk om een snelle website te hebben. De website kan er namelijk wel heel mooi uitzien maar wanneer deze erg traag is, of onduidelijk in gebruik zullen er geen conversies gerealiseerd worden. Een webdesigner kan je hierbij goed helpen doordat hij precies weet wat hij moet doen om een snelle en gebruiksvriendelijke website te maken.

Daarnaast waarderen de zoekmachines zoals Google je website meer als deze fijn is voor de gebruiker. Dat zorgt ervoor dat je hoger inde zoekresultaten komt te staan en er meer consumenten op je website komen. Je website straalt betrouwbaarheid uit wanneer deze er netjes uitziet en dat resulteert weer in meer conversies, wat je uiteindelijke doel is. Daarom is het zeker verstandig een webdesigner in de arm te nemen.