Tips om meer bekendheid te krijgen met je bedrijf

Categorieën Blog

Wil je dat meer mensen bekend raken met jouw bedrijf? Vraag je je af hoe je dat kunt bereiken zonder buitensporige kosten te maken? En is het eigenlijk de moeite waard? Er zijn manieren om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten, en dit hoeft vaak niet veel extra geld te kosten. Je hebt alleen wat tijd en inspanning nodig, maar het zal zeker de moeite waard zijn om een groter publiek te bereiken. In dit artikel laten we je voorbeelden zien van hoe je jouw bedrijf kunt promoten en dus meer bekendheid krijgt. Lees verder!

Bedrijfsfilm maken

Een bedrijfsfilm in Groningen laten maken is slim, omdat het emoties opwekt. Prachtige beelden en mooie muziek zorgen ervoor dat mensen zich iets bijzonders voelen. Het geeft je bedrijf een bepaalde sfeer en uitstraling. Dit is belangrijk omdat mensen vaak eerst online zoeken naar informatie over bedrijven. Het is dus heel belangrijk dat je ze op een bepaalde manier raakt, zodat ze jouw bedrijf onthouden en niet de concurrent. Alleen tekst is hiervoor niet genoeg. Onderzoek heeft laten zien dat de meeste mensen video’s handig en leerzaam vinden.

Offline je merk promoten

Je merk bekend maken kan ook buiten het internet goed werken, https://diepzeekonijn.nl/ is hier bijvoorbeeld gespecialiseerd in. Hoewel het niet altijd zo precies te meten is als online reclame, kunnen sommige manieren nog steeds veel mensen bereiken. Bijvoorbeeld door advertenties te plaatsen op grote borden langs de weg of op treinstations. Maar ook ouderwetse dingen zoals visitekaartjes, posters of flyers kunnen nog steeds effectief zijn, vooral als je ze uitdeelt op beurzen, conferenties of andere bijeenkomsten. En je kunt zelfs voertuigen zoals busjes of bakfietsen gebruiken en ze decoreren met de naam, logo en de kleuren van jouw bedrijf.

Gebruik SEA

Met Google Ads kun je advertenties maken die op Google verschijnen. Deze advertenties zijn gewoon stukjes tekst die je bovenaan de zoekresultaten ziet als je iets opzoekt op Google. Ze zetten altijd ‘advertentie’ voor hun internetadres, dus je weet dat iemand heeft betaald om ze daar te laten zien. Mensen hebben meestal de neiging om op de bovenste resultaten te klikken wanneer ze iets zoeken. Maar zelfs als ze naar beneden scrollen en niet op de bovenste advertentie klikken, zien ze in ieder geval de naam van jouw bedrijf. Dit heet ook wel Search Engine Advertising (SEA), oftewel adverteren op zoekmachines.

Zorg voor oprechtheid

Als je wilt dat potentiële klanten je opmerken, is het belangrijk om niet te lijken alsof je een groot, onpersoonlijk bedrijf bent. Het is juist heel belangrijk om te laten zien dat je menselijk bent, zodat je een betere band kunt opbouwen met de mensen die geïnteresseerd zijn in wat je doet. Probeer niet steeds hetzelfde te zeggen zoals een robot. Het werkt beter als je met klanten praat zoals je met vrienden zou praten. Maar om dit goed te doen, moet je weten wie je klanten zijn en wat ze willen. Veel bedrijven gebruiken sociale media om klanten snel te helpen. Dat voelt persoonlijker en minder officieel dan bijvoorbeeld e-mails of telefoontjes. Op sociale media is het makkelijker om op een echte manier met mensen te praten. Dus, wil jij graag meer bekendheid krijgen met je bedrijf? Laat je dan helpen door een professionele (video) marketeer en sla je slag!