Handige tips voor als je een logistiek warehouse in Breda zoekt

Categorieën Blog

Het uitbesteden van je warehousing kan wonderen doen als je een bedrijf in de regio Breda hebt dat hard groeit. Of als je in andere delen van Nederland gevestigd bent – en aan het uitbreiden bent richting België. Ook dan is Breda een perfecte locatie voor een warehouse.

Een in de regio Breda gevestigde warehousing partner helpt bij het verminderen van overheadkosten, bespaart geld, helpt bij het creëren van een efficiëntere logistiek en verbetert de nauwkeurigheid van je inventaris. Maar hoe weet je of je een goede partner kiest om dit voor elkaar te krijgen? Hier zijn vijf tips die je moeten helpen bij het uitbesteden van je warehouse.

Begrijp wat je nodig hebt

Het eerste dat je dient te doen, is bepalen wat je precies nodig hebt van je warehousing-partner. Het is belangrijk om te weten welke services je zoekt. Of je nu een tijdelijke opslagruimte nodig hebt of opslag voor de lange termijn, of je behoefte hebt aan pickup- en leveringsdiensten, het is belangrijk dat je specifieke eisen opstelt voor je warehousing-behoefte. Begrijpen wat je nodig hebt is de sleutel om een goede warehousing-oplossing voor jouw bedrijf te vinden.

Kies een goede locatie

De locatie van je warehousing kan cruciaal zijn voor je bedrijf. Het is belangrijk om een locatie te kiezen die je snelle en betrouwbare toegang geeft tot je klantenmarkt. Je moet ervoor zorgen dat je partner een logistiek hub is die een snelle toegang biedt tot havens, vliegvelden, snelwegen en spoorwegverbindingen. Bovendien dien je nagaan of het magazijn dicht bij je productie- of distributiecentra ligt. Op die manier kun je de tijd en kosten van het vervoer van je goederen aanzienlijk verminderen.

Bekijk het beveiligingsniveau

Er is geen twijfel over mogelijk dat beveiliging een belangrijke overweging is voor je warehousing. Zorg ervoor dat je partner voldoet aan de veiligheidsnormen voor de opslag van je goederen. Dit omvat onder andere systemen voor toegangscontrole, camera’s, brand- en inbraakdetectiesystemen, bewakers, evacuatieprocedures en andere soortgelijke beveiligingsmaatregelen. Een partner die een adequaat veiligheidsregime heeft, kan je ervan verzekeren dat je producten veilig zijn en beschermd tegen externe bedreigingen.

Controleer de capaciteit

Als je producten hebt die seizoensgebonden zijn of als je bedrijf groeit, is het belangrijk om een warehousing-partner te kiezen die in staat is om te voldoen aan jouw veranderende behoeften. Het is belangrijk om te bekijken hoeveel magazijnruimte, middelen en mensen de partner biedt om aan jouw behoeften te voldoen. Je wilt niet in een positie komen waarin je meer opslagruimte nodig hebt dan wat de partner te bieden heeft. Controleer daarom altijd de beschikbare capaciteit.

Bekijk de kosten

Uiteindelijk draait alles in het bedrijfsleven om winst maken. Daarom is het belangrijk om de kosten te vergelijken met wat de partner te bieden heeft. Dit omvat onder andere de kosten van magazijnruimte, opslagsystemen, arbeid en transport. Zoek naar partners die redelijke kostenvoordelen kunnen bieden voor de diensten die je zoekt.

Samenvatting

Het uitbesteden van je warehousing aan een logistieke partner in de regio Breda is een belangrijke stap om je bedrijf te laten groeien en uit te breiden. Het vinden van de juiste partner vereist echter wel wat tijd en onderzoek. De bovenstaande tips zijn ontworpen om je te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen bij het kiezen van de juiste warehousing-partner. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om elk van de criteria te evalueren voordat je de beslissing neemt. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je een partner kiest die je bedrijf in de richting van succes stuurt.

Bron: www.forwarder.net/nl