Welk livestreaming kanaal past bij jou?

Categorieën Blog

Starten met livestreamen, wat is het aanbod en wat past bij mij?

Wil jij gaan beginnen met livestreamen? Het aanbod aan streamingdiensten wordt steeds groter en voor jou als starter dus moeilijker om te kiezen. Er zijn verschillende belangrijke aspecten waar rekening mee gehouden moet worden, zoals wat ga je livestreamen? Wat voor hard- en software heb je? En wie is je doelgroep? In dit artikel gaan we kijken naar de beste opties.

Beste keuze voor beginners

Voor de beginnende streamer is het fijn als je gewoon snel kan beginnen. Je hebt besloten dat je wil livestreamen, dan is dat wat je wil gaan doen. Niet nog een hele zoektocht afleggen op zoek naar de beste software, publiek en al het andere waar je geen zin in hebt. KICK livestream is een gloednieuw platform gericht op de beginnende streamer. De voornaamste content zijn games maar ook onderwerpen als gokken en “real life” zijn erg populair. Het platform is zo ontworpen dat het makkelijk is om te beginnen met ingebouwde streaming software zodat je meteen live kan gaan. Ook liggen er veel kansen op KICK omdat het nog vrij nieuw is en het in vergelijking met andere platformen minder kijkers heeft. Hierdoor kan het makkelijker zijn om hoger aangetoond te worden bij kijkers.

Streamen met ambitie

Het grootste en bekendste live streaming platform is Twitch.tv qua uiterlijk is het te vergelijken met KICK. De twee websites zien er redelijk hetzelfde uit en hebben ook ongeveer dezelfde categorieën. Bestaande uit vooral games en wat “real life” en webcam streams. Omdat Twitch het grootste aantal bezoekers heeft raden wij het aan voor de streamer met ambitie. Twitch geeft veel vrijheid in hoe je de stream aankleed, alleen kost het vanuit jezelf wel meer moeite om dit in te stellen. Ook heb je op Twitch de meeste potentie voor viewers omdat het platform meer bezoekers heeft. Het is daardoor alleen wel moeilijker om gezien te worden omdat er meer concurrentie is. Je zou de concurrentie kunnen bestrijden door een aantal twitch live views te kopen. Zo wordt je hoger gelijst en zullen mensen eerder jouw livestream bekijken.

Meer dan alleen live video

Wil jij meer video content maken dan alleen livestreams? In dat geval is YouTube misschien de beste keuze. Het platform staat bekend om videocontent die niet live is, maar livestreamen is er ook mogelijk. Wanneer je livestreamen af en toe wil doen naast vaste videocontent, is YouTube perfect. In dat geval heb je al jouw abonnees op één plek. Alleen is de doelgroep van YouTube niet gericht op livestreams, het kan dus zijn dat ze minder druk bezocht worden dan wanneer je ze op bijvoorbeeld Twitch zou hosten. Gelukkig hoef je nergens exclusief content te posten dus je kan gebruikmaken van alle drie de kanalen!