Hoe jij van je steil of golvende haar een prachtige bos krullen maakt

Categorieën Blog

Als je steil of golvend haar hebt en je wilt afwisselen met wat krullen, dan is dat makkelijker dan je denkt. Met de juiste producten en technieken kun je mooie, veerkrachtige krullen krijgen die de hele dag blijven zitten. In dit artikel behandelen we dan ook twee essentiële producten om krullen in je haar te krijgen: krullen mousse en texture spray.

Krullen mousse: het perfecte product voor gedefinieerde krullen

Krullende mousse is een lichte schuim dat perfect is voor het definiëren van krullen. Het helpt kroezen en pluisjes te temmen terwijl het volume en textuur aan je haar toevoegt. Bij het kiezen van een krullen mousse, is het belangrijk dat je zoekt naar een die speciaal is ontworpen voor jouw haartype. Als je fijn haar hebt, kies dan voor een lichtere mousse die je haar niet verzwaart. Als je dikker haar hebt is het belangrijk dat je kiest voor een sterkere mousse die ervoor zorgt je haar bij elkaar te houden en de krullen meer te definiëren. Maar hoe gebruik je zo’n krullen mousse? Begin met pas gewassen haar. Maak je haar handdoek droog om overtollig vocht te verwijderen. Doseer vervolgens een hoeveelheid krullen mousse ter grootte van een golfbal in je handpalm. Draai je haar ondersteboven en breng de mousse gelijkmatig aan van de aanzet tot de punten. Kneed je haar voorzichtig om krulvorming te stimuleren. Laat je haar als laatste drogen door de lucht of gebruik een krullen opzetstuk op je föhn om je krullen te drogen.

Texture spray: het geheim van zachte, mooie krullen

Texture spray is naast krullen mousse een geweldig product om zachte golven in je haar te creëren. Het voegt volume, textuur en een vleugje stevigheid toe aan je haar zonder dat het er plakkerig of stijf uitziet. Texture spray is daarnaast ook perfect voor degenen die een meer casual, warrige look willen creëren. Het gebruiken van texture spray heeft ook enkele stappen. Zo begin je met droog haar. Houd de textuurspray een paar centimeter van je haar vandaan en spray het gelijkmatig door het haar. Vervolgens kneed je je haar om de vorming van golven te stimuleren. Gebruik als dit gewenst is een krultang of een stijltang om de punten van je haar te krullen. Werk je haar als laatste af met een lichte haarlak om je golven op hun plaats te houden.