Hoe start je met een nieuw bedrijf?

Categorieën Blog

Bedrijf oprichten, hoe doe je dat? Een bedrijf opzetten vergt nogal wat voorbereiding. Wanneer je plannen hebt om een bedrijf op te richten, moet je eerst weten wanneer je dat gaat doen en welk bedrijf het gaat worden. Dat is namelijk ook een belangrijke rol bij het oprichten van een bedrijf. Deze informatie kan je gebruiken om de juiste keuzes te maken en de juiste weg te bewandelen. Wanneer dit besluit is genomen, ga je naar de volgende stap, namelijk het aanvragen van alle benodigde vergunningen. Het aanvragen van vergunningen kan tijdrovend zijn, maar zorg ervoor dat je ze allemaal aanvraagt, want anders loop je het risico om geweigerd te worden of om in de problemen te komen met de wet.

Wat is een eigen bedrijf starten eigenlijk?

Eigenlijk is een eigen bedrijf starten hetzelfde als een bedrijf opzetten. Het enige verschil is dat je bij het starten van je eigen bedrijf de leiding hebt over het bedrijf en dus ook over de werknemers. Je moet dan ook alles regelen van A tot Z. Dit betekent ook dat je de risico’s draagt van het bedrijf.

Voordelen van een eigen bedrijf starten

Wanneer je een bedrijf wilt starten, moet je hier een aantal beslissingen over nemen. Je moet beslissen over welk product of welke dienst je gaat verkopen, maar ook of je een eenmanszaak of een BV wilt starten. Een eigen bedrijf starten heeft een aantal voordelen. Zo kan je zelf bepalen over je werktijden en je werkomgeving. Ook is er een grotere kans dat je meer verdient dan wanneer je in loondienst bent. Daarnaast is het mogelijk om jouw eigen bedrijf uit te bouwen tot een succesvolle onderneming, wat niet mogelijk is wanneer je in loondienst bent.

Nadelen van een eigen bedrijf starten

Naast de voordelen van een eigen bedrijf starten, zijn er ook een aantal nadelen. Zo zal je veel investeringen moeten doen, zowel financieel als tijdsinvesteringen. Ook is het mogelijk dat je minder verdient dan wanneer je in loondienst bent, aangezien je zelf alle kosten moet betalen. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor alle risico’s die je neemt, zoals het risico dat je bedrijf failliet gaat.

Hoe start je met een nieuw bedrijf ontdek de volgende tips

  1. Het is belangrijk om een businessplan op te stellen. Dit is een document waarin je de doelen van je bedrijf en hoe je deze wilt bereiken uiteenzet.

Voorbeeld: Bedenk een uniek product of dienst, onderzoek naar je concurrenten en bedenk de beste bedrijfsnaam.

  1. Zoek financiering. Dit kan in de vorm van een lening, investeerders of een combinatie van beide.

Voorbeeld: Zoek een goede financiering

  1. Zorg ervoor dat je alle benodigde vergunningen en verzekeringen hebt.

Voorbeeld: Drank vergunning

  1. Promoot je bedrijf. Dit kan via social media, advertenties of een website.

Voorbeeld: Promoot je bedrijf actief

Mede mogelijk gemaakt door Brandio Nederland