4 Belangrijke SEO-plugins voor je WordPress-site

Categorie├źn Blog

4 belangrijke WordPress SEO-plugins

Op dit moment zijn er 58.344 verschillende WordPress-plugins. Een bijna niet te bevatten hoeveelheid. Hoe kies je daar nou de belangrijkste uit? Om het makkelijker te maken, richten we ons in dit artikel specifiek op WordPress SEO-plugins. Deze moet je toch minimaal geïnstalleerd hebben.

1. Yoast SEO

Dit is zonder twijfel de bekendste SEO-plugin. En niet zonder reden. Er is een gratis versie en een betaalde versie. Enkele eigenschappen zijn:

  • Eenvoudig de meta-title en description aanpassen per pagina
  • Automatische XML-sitemaps
  • Beoordeelt de leesbaarheid van de pagina
  • Beoordeelt de SEO van de pagina
  • Een redirect manager (betaalde versie)
  • Hulp bij interne linkbuilding (betaalde versie)
  • 24/7 support (betaalde versie)

Of je nu gaat voor de gratis of betaalde versie, Yoast SEO mag niet ontbreken op je WordPress-site.

2. Redirection

Een pagina verwijderd of de url veranderd? Met deze plugin voeg je gemakkelijk redirects toe. Zo voorkom je 404-meldingen en teleurgestelde bezoekers. De plugin beschikt over een automatische redirect-functie. Pas je de url van een pagina aan, dan maakt de plugin automatisch een redirect aan. Dat is handig, maar houd altijd een oogje in het zeil. Mocht er iets misgaan, dan weet je dat direct. Heb je de betaalde versie van Yoast SEO? Dan heb je deze niet meer nodig.

3. Smush

Deze plugin staat in het teken van de laadtijd. Upload je een afbeelding, dan wordt deze automatisch ontdaan van alle onnodige data. Zo verklein je de bestandsgrootte, en verhoog je de snelheid van je site. Ook handig: de optie om afbeeldingen te lazy loaden. In eerste instantie worden alleen de direct zichtbare afbeeldingen geladen. Afbeeldingen die verderop staan, worden pas geladen wanneer de bezoeker daarnaartoe scrollt. Ook dat maakt je website sneller.

4. Really Simple SSL

De laatste SEO-plugin van dit lijstje gaat over de SSL-verbinding. Met een SSL-verbinding worden gegevens versleuteld verstuurd naar de server. Dat betekent dat ingevoerde gegevens van bezoekers, veilig verwerkt worden. Extra voordeel: een beveiligde verbinding is een ranking factor voor Google.

Er komt alleen wel een gevaar om de hoek kijken. Want met een beveiligde verbinding, verandert je website van http://www.voorbeeld.nl naar https://www.voorbeeld.nl. Lijkt een klein verschil, maar Google ziet dit als twee afzonderlijke websites. En dat is natuurlijk foute boel. Je krijgt een hele lading duplicate content, wat weer slecht is voor je vindbaarheid in Google. Precies dit probleem los je op met Really Simple SSL. Deze plugin zorgt automatisch voor een redirect van http naar https.