Als het gaat om een efficiënte, langdurige marketingstrategie om verkeer te laten groeien, leads te genereren en verkopen te sluiten, gaat er niets boven zoekmachine optimalisatie. De meerderheid van de marketeers denkt dat SEO effectiever is dan PPC. Terwijl Google routinematig zijn algoritme en rankingfactoren bijwerkt, verandert SEO daarentegen voortdurend.

Als je je SEO-strategie voor het nieuwe jaar aan het plannen bent, bekijk dan eerst deze SEO-trends en voorspellingen voor 2023! Lees verder om meer te leren over wat je het komende jaar van SEO kunt verwachten en hoe je je SEO-strategie aan deze trends kunt aanpassen!

SEO Trends 2023

Er zijn verschillende nieuwe SEO trends opgedoken. Het achterhalen van deze trends en het implementeren ervan in je SEO-strategie kan je helpen je rivalen te overtreffen en hoger te scoren op de zoekmachine resultatenpagina’s (SERP’s). De top SEO trends voor 2023 staan hieronder.

Tip: Zoekmachine optimalisatie uitbesteden / Zoekmachine marketing uitbesteden

Mobile-First Indexering

Google zal je website indexeren op basis van de mobiele versie als je mobile-first indexing gebruikt. Omdat steeds meer individuen mobiele apparaten gebruiken om het internet op te gaan, wordt deze verandering doorgevoerd. Google beweert zelfs dat meer dan 60% van de zoekopdrachten nu op mobiele apparaten wordt gedaan. Zorg ervoor dat je mobiele versie up-to-date is als je wilt dat je website goed geïndexeerd wordt.

Spraakgestuurd zoeken

Een andere belangrijke trend die zich uitbreidt is voice search. Steeds meer mensen gebruiken voice search om online informatie te ontdekken nu slimme speakers aan populariteit winnen. Als je er zeker van wilt zijn dat je website is voorbereid op voice search, richt je dan op long-tail keywords. Dat komt omdat gebruikers bij voice search vaak in hele zinnen praten.

Visueel zoeken

Visueel zoeken is een recenter idee dat aan populariteit begint te winnen. In plaats van trefwoorden te gebruiken, zoekt deze manier van zoeken naar informatie met behulp van afbeeldingen. Zorg ervoor dat je website foto’s en video’s van hoge kwaliteit heeft als je hem wilt optimaliseren voor visueel zoeken. Je visuals moeten ook ondertitels en beschrijvingen hebben, zodat zoekmachines ze snel kunnen vinden.

Aanbevolen Snippet

Featured snippets zijn korte antwoorden op vragen die bovenaan de pagina’s met zoekresultaten verschijnen. Zorg ervoor dat je inhoud goed geschreven en informatief is als je wilt dat je website in een snippet verschijnt. Bovendien, omdat long-tail zoekwoorden meer kans hebben om in featured snippets te verschijnen, moet je je daarop richten.

Aanbevolen: Zoekmachine marketing specialist / Online marketeer freelance

Core Web Vitals

Core Web Vitals is een andere van onze SEO voorspellingen voor 2023. Het belang van de gebruikerservaring is iets dat Google consequent benadrukt. 53% van de gebruikers verlaat een pagina als het meer dan drie seconden duurt om te laden. De Core Web Vitals maken daarom deel uit van onze SEO voorspellingen voor 2023. De Core Web Vitals zijn een verzameling metrics die meten hoe snel je website laadt vanuit het oogpunt van de gebruiker.

Hoe belangrijk is SEO in 2023

Iedereen met een website en een business-to-market heeft SEO nodig als hulpmiddel. Hoewel de SEO-industrie zich steeds verder ontwikkelt, gelden de fundamentele ideeën nog steeds. Een van de meest vitale methoden om het verkeer te vergroten is zoekmachine optimalisatie. Er zijn miljarden pagina’s in de enorme database van een zoekmachine, en er worden jaarlijks honderden miljarden zoekopdrachten uitgevoerd. Weten hoe je je website toegankelijker kunt maken in die enorme database betekent dat je er meer potentiële mensen naartoe kunt leiden. De hoeveelheid en het kaliber van de links naar een website behoren tot de vele kenmerken die zoekmachines gebruiken om webpagina’s te rangschikken. Je kunt die linkwaarden dus opkrikken door nuttige inhoud te produceren, te linken naar andere nuttige inhoud of websites, en door autoriteit in je vakgebied te vestigen via sociale media of andere methoden. Lees ook: Hoe belangrijk is SEO voor kleine bedrijven?

2023 SEO Strategie

SEO is cruciaal geweest voor bedrijven bij het vergroten van de naamsbekendheid, het genereren van leads en het stimuleren van de verkoop, en dat zal ook in 2023 zo blijven. Het algoritme van Google is veel verfijnder dan vroeger, en hoe bedrijven SEO-methoden gebruiken is in reactie daarop geëvolueerd. Inzicht in de huidige SEO-trends en hoe ze je marketingstrategie beïnvloeden is cruciaal als je bovenaan de zoekresultaten wilt blijven staan.

Uitgelicht: Freelance SEO expert / ZZP SEO specialist

Dit zijn de belangrijkste SEO in 2023. Je kunt ervoor zorgen dat je website geoptimaliseerd is voor SEO en dat je SEO-inspanningen de beste resultaten opleveren door de huidige ontwikkelingen bij te houden. Ben je lid van een Digital marketing bureau

dat gespecialiseerd is in SEO voor bedrijven die hun SEO-inspanningen willen bevorderen? Ik hoop dat je deze post nuttig vond om je website geoptimaliseerd te houden en hoog in de SEO-checklist voor 2023 te plaatsen.