De beste tips voor Onboarding van nieuwe werknemers

Categorieën Blog

Als je een nieuwe werknemer hebt, is het belangrijk dat je een goede onboarding-procedure hebt. Dit betekent dat je de tijd neemt om de nieuwe werknemer te leren kennen, zodat je kunt bepalen welke taken hij of zij het beste kan uitvoeren. Je moet ook duidelijk maken wat de verwachtingen zijn en welke hulp de nieuwe werknemer kan verwachten tijdens zijn onboarding.

Welke onboarding ontwikkelingen zijn er?

Een trend die we momenteel zien in onboarding is het gebruik van meer visuele elementen, zoals video’s en infographics. Dit maakt het proces voor nieuwe medewerkers makkelijker te begrijpen en helpt hen bovendien om zich sneller te hechten aan het bedrijf.

Een andere onboarding-trend is het gebruik van chatbots. Chatbots kunnen nieuwe medewerkers helpen door ze te begeleiden door het onboarding-proces en ze te voorzien van antwoorden op eventuele vragen die ze hebben. Dit maakt het onboarding-proces voor nieuwe medewerkers een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend.

Een andere interessante ontwikkeling is het gebruik van virtuele realiteit (VR) bij het onboarding van nieuwe medewerkers. VR kan nieuwe medewerkers helpen om zich te oriënteren in een nieuwe omgeving en hen ook een beter begrip te geven van hun nieuwe werkomgeving. Dit maakt het onboarding-proces voor nieuwe medewerkers een stuk efficiënter en minder verwarrend.

Waarom onboarding handig is online te doen?

Onboarding is handig online te doen omdat het een flexibele en schaalbare manier is om nieuwe medewerkers te trainen. Het is ook een kostenefficiënte manier om nieuwe medewerkers snel op te leiden en ervoor te zorgen dat zij snel en soepel in het bedrijf passen.

Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het opzetten van een goede onboarding-procedure:

  1. Zorg ervoor dat je een duidelijke uitleg geeft over de organisatie. Vertel de nieuwe werknemer over de geschiedenis van de organisatie, het doel en de visie.
  2. Zorg ervoor dat de nieuwe werknemer een uitgebreide introductie krijgt in het bedrijf. Laat hem of haar kennis maken met de verschillende afdelingen en het bedrijfsproces.
  3. Stel een buddy of mentor voor de nieuwe werknemer beschikbaar. Deze persoon kan de nieuwe werknemer helpen bij het navigeren in het bedrijf en de verschillende procedures.
  4. Zorg ervoor dat de nieuwe werknemer een uitgebreide training krijgt. Zorg ervoor dat de training praktisch is en de nieuwe werknemer de kans krijgt om de verschillende taken uit te voeren.
  5. Zorg ervoor dat de nieuwe werknemer een goed begrip heeft van de bedrijfscultuur. Laat hem of haar kennis maken met de sociale activiteiten en de verwachtingen met betrekking tot gedrag en communicatie.
  6. Zorg ervoor dat de nieuwe werknemer een duidelijk beeld heeft van zijn of haar rol binnen het bedrijf. Geef hem of haar duidelijke doelstellingen en verwachtingen.
  7. Zorg ervoor dat de nieuwe werknemer weet hoe hij of zij hulp kan krijgen als hij of zij ergens mee vastloopt. Zorg ervoor dat er een goede line-of-sight is tussen de nieuwe werknemer en zijn of haar directe leidinggevende.
  8. Zorg ervoor dat de nieuwe werknemer weet wanneer hij of zij verwacht wordt om te presteren. Geef hem of haar een tijdspad waarin de verwachtingen duidelijk worden gemaakt.
  9. Zorg ervoor dat de nieuwe werknemer een duidelijk beeld heeft van de beloningen en incentives die beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat hij of zij weet hoe deze beloningen worden toegekend en hoe ze kunnen worden behaald.
  10. Zorg ervoor dat de nieuwe werknemer regelmatig feedback krijgt over zijn of haar prestaties. Geef hem of haar de kans om te laten zien wat hij of zij heeft bereikt en geef hem of haar duidelijke richtlijnen voor verbetering.