Deze opleidingen zijn er op het gebied van communicatie

Categorieën Blog

Er zijn erg veel verschillende mogelijkheden wanneer je een opleiding binnen de communicatiesector wilt uitoefenen. Deze opleidingen zijn vooral geschikt voor spontane en sociale mensen, in veel gevallen houden zij namelijk van een vlot gesprek. Binnen deze sector zul je verschillende communicatiemiddelen leren kennen, maar je zult ook leren communiceren op een hoger niveau zodat je in de toekomst zakelijke gesprekken kunt voeren.

Een MBO 4 opleiding in de sector communicatie

Allereerst kun je kiezen voor het MBO niveau 4. De betreffende opleiding heet medewerker marketing en communicatie. Bij deze communicatie opleiding word je klaargestoomd om in de toekomst aan de slag te gaan als een marketing of communicatie medewerker. Dit kan bij een adviesbureau, een evenementenorganisatie, een museum, een theater of een organisatie waar wordt gewerkt met mediaproductie. Er zijn nog een hoop andere bedrijven waar een marketing communicatie medewerker aan de slag kan gaan. Daarnaast is het handig om te weten dat is een Bol-opleiding die drie jaar zal duren. Zestig procent van de opleiding zal je fysiek les hebben op school. De resterende veertig procent zul je bezig zijn met stage in de praktijk.

Een bachelor opleiding binnen de communicatiesector

Een vervolgopleiding die goed aansluit op deze communicatieopleiding is de opleiding Communicatie op HBO niveau. Je zult na het volgen van het MBO 4 opleiding je klasgenoten een stap voor zijn qua kennis. Tijdens het volgen van deze opleiding leer je uitgebreid hoe je evenementen moet organiseren. Verder leer je ook hoe je een website moet maken, of hoe je een product goed in de markt kunt zetten en vervolgens kunt promoten. Je bent zeker voor deze opleiding geschikt als je apps, social media en internet leuk vind om mee te werken. Ook als je creatieve ideeën hebt is dit een geschikte opleiding om je ideeën uit te werken. Naast deze basispunten leer je nog een hoop andere kanten van communicatie kennen. Communicatie via internet is voornamelijk op de toekomst gericht, want in de toekomst zal dit waarschijnlijk nog meer toenemen. Wanneer je alle studiepunten in één jaar haalt, zal de opleiding 4 jaar duren.

Op universitair niveau studeren aan de communicatiesector

Tot slot kun je ook kiezen voor een universitaire opleiding binnen de communicatiesector. Deze opleiding heet communicatie- en informatiewetenschap. De opleiding kent een duur van drie jaar. In deze drie jaren onder andere fysiek op school lessen volgen, stage lopen en vanaf huis leren. Deze opleiding bestaat uit allerlei verschillende specialismen. Allereerst verdiep je jezelf in de onderwerpen media, communicatie en markt. Naast deze onderwerpen verdiep je jezelf bij deze opleiding ook in communicatie, organisatie en interactie. Andere onderwerpen die ook aan bod komen zijn cultuur, communicatie en diversiteit. Tot slot zul je ook aan de slag gaan met een onderwerp die in de toekomst toe zal nemen, namelijk digitale communicatie. Kortom, dit is een erg goede opleiding waarin je alles leer omtrent communicatie. Zo kun je na de opleiding aan de slag met je toekomstige baan binnen de communicatiesector.